Cara Mudah Download Gambar Di Instagram PC/MAC

Hii.. Kali ni saya nak share macamana sy muat turun atau download gambar di instagram melalui PC/MAC secara PERCUMA.

ya! PERCUMA

apa yang anda perlu ada?

anda hanya perlu ada PC/MAC
dan juga browser CHROME, Jika tiada boleh download DISINI

kemudian ikut step mudah di bawah 🙂

#Langkah 1

Pertama sekali, anda harus install extension

Buka browser Chome anda. kemudian kemudian bahagian address taip
http://chrome.google.com/webstore

dan anda akan ke paparan seperti dibawah

#Langkah 2

Kemudian search “Instagram Downloader” di bahagian kiri atas

lepas search, result search anda akan seperti paparan seperti di bawah

#Langkah 3

bila paparan anda seperti di atas, klik “ADD TO CHROME”

nanti akan ada popup untuk confirmkan extension, anda hanya perlu klik “Add Extension”

Lepas klik add extension anda akan ke paparan seperti di bawah

jika betul seperti paparan di bawah, bermakna anda baru sahaja siap install extension untuk instagram downloader

dan ada logo kecil di bahagian atas kanan anda

Ok! part install extension dah selesai!

sekarang kita nak download gambar pula dari instagram.

mudah je

#Langkah 4

pegi ke instagram.com

kemudian login, dan cari gambar yang anda nak download.

nanti akan ada butang “DOWNLOAD” di bahagian kiri atas gambar seperti paparan di bawah

Klik butang download tu, dan terus download ke PC/MAC anda.

mudah je kan ? 🙂

Jangan lupa share pada rakan2 agar bermanfaat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *